Κι απ΄το Ρύγχος πιο Μακριά

 

έγραψε η Σάμι Σουσάμι
Δημοσιογράφος – Σχεδιάστρια Χαμηλής Κοπτικής
για το Newsletter Φεβρουαρίου 2013

 

Αγαπητέ νέε χρόνε,

Δεν ξέρω τι πρόβλημα έχεις με την ηλικία σου αλλά δεν κερδίζεις έτσι την εκτίμηση ενός σκύλου. Πώς γίνεται να είσαι 2013 και να θες να λέγεσαι ακόμα νέος, δεν ξέρω. Εμείς τα κάβαλιερ έχουμε ταβάνι γύρω στα 12 χρόνια. Σκέψου πόσο προκλητικό είναι να μαθαίνουμε ότι στην πιάτσα κυκλοφορεί ένας νέος 2013 ετών. Έλεος.

Θα είχαμε προβεί σε ομαδική καταγγελία, οι φίλοι μου κι εγώ, αν δεν είχαμε κάτι αστειότερο να κάνουμε. Μας διαβεβαίωσαν, για καλή σου τύχη, ότι εκείνος με τα γένια που ούτε για την ηλικία του ντρέπεται (όπως του λόγου σου) ούτε για τα κιλά του (ντύνεται, μάλιστα, εκκεντρικά)- θα πεταγόταν και φέτος να μας αφήσει κάτι δωράκια. Και είπαμε να μην τον στήσουμε στο ραντεβού: αν μας έφερνε τα μισά από όσα πήραμε πέρσι, θα την περνούσαμε ζωή και κάβαλιερ.

Όπως κι έγινε.

Εσένα δεν θα τολμήσω να σε πάρω σοβαρά, αν κρίνω από την εμμονή σου με την ηλικία σου. Παρ΄όλα αυτά, κοίτα στη 12μηνη βάρδιά σου να φερθείς με γενναιοδωρία σε όλα τα ζωάκια και κυρίως στους άστεγους σκύλους. Εμείς οι δεσποζόμενοι μια χαρά τα καταφέραμε.

Λέω για φέτος να κοιτάξουμε πέρα από το ρύγχος μας.

Σάμι Σουσάμι