Άλφα

 

έγραψε η Σάμι Σουσάμι

για τις ανάγκες του Newsletter Ιανουαρίου 2015
 
[Η Σάμι Σουσάμι είναι ένα θηλυκό Κάβαλιερ 5 χρόνων που ζει στην Αθήνα με τους γονείς της. Είναι ανύπαντρη μητέρα 3 κουταβιών ονόματι Αζίζα (θήλυ), Άντζι (ξανά θήλυ) και Άμπι (άρρεν).]
 
 
Αγαπητέ αναγνώστη,
 
Κάπου διάβασα ότι στις γλώσσες με κοινή καταγωγή τα λατινικά 
η λέξη για τον θάνατο είναι mor(tus) και για την αγάπη A-mor. 
Βάζεις ένα Α πριν από το –mor- και η Αγάπη δίνει μια στον θάνατο και τον κάνει πέρα.  
 
Από Α αρχίζει η Αγάπη.
 
Σύμφωνα με δυο κορυφαίες επιστήμες, την Ιατρική και τη Νομική, θάνατος είναι: "η ανεπανόρθωτη απώλεια της ικανότητας για συνείδηση σε συνδυασμό με την ανεπανόρθωτη απώλεια της ικανότητας για αυτόματη αναπνοή". 
 
Από Α αρχίζει και το «Ανεπανόρθωτο».
 
Με λένε Σάμι Σουσάμι. Τον προηγούμενο μήνα έκλεισα τα 5 μου. Είμαι κόρη, μάνα και πηγή ευτυχίας για μια ανθρώπινη οικογένεια. Την ημέρα των γενεθλίων μου, έπιασα τη μητέρα μου να λέει: «Αν πάθει κάτι η Σάμι, δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω.» 
 
Βάλε με τον νου σου, από Α αρχίζει και το «Αν».
 
Φίλτατε αναγνώστη,
 
Αχ. Μακάρι να ήσουν η μητέρα μου και να με διάβαζες. Αλλά εσύ είσαι εσύ και αυτή είναι αυτή. Και τέλος πάντων, σε βρήκα πρόχειρο και σου λέω τα σώψυχά μου. Ξέρω πως δεν έχεις το τηλέφωνό της να την πάρεις και να της πεις τι έγραψα. Τέλος πάντων, τα λέω σε σένα. Όλα τα καταλαβαίνουμε και όλα τα αισθανόμαστε. Εμείς, ντε, με τα παραπανίσια πόδια. Πολλές φορές τα αντιλαμβανόμαστε πριν από εσάς. Και είμαστε μαθημένοι έτσι. Το έχουμε φιλοσοφήσει. Ερχόμαστε στον κόσμο για να σας ελαφρύνουμε από τον πόνο, τη θλίψη, το δάκρυ. Ερχόμαστε με αποστολή. 
 
Από Άλφα και η Αποστολή.
 
 
Όταν η ζωή μας φτάνει στο τέλος, πάει να πει πως και η αποστολή μας περαιώθηκε. Και είμαστε ευτυχισμένοι.
 
Το Α της Αγάπης είναι πολύ πιο δυνατό από κάθε άλλο Άλφα. Σκόνη τα κάνει τα άλλα, το Αν και το Ανεπανόρθωτο. Το σώμα μου μια μέρα θα αποσυντεθεί στα ανόργανα συστατικά του. Η Αγάπη μου, όμως, αυτή που σου έχω από την πρώτη κιόλας στιγμή που με πήρες στα χέρια σου, αυτή θα μείνει στους Αιώνες.
 
Από Άλφα κι οι Αιώνες.
 
Σάμι Σουσάμι
η Απεσταλμένη
Amor / Cavalier / cavalierking.gr